CZ PL EN

Setkání projektu - Life for Biodiversity

Ve dnech 29. a 30. prosince 2023 se v rakouském městě Linz uskutečnilo zahajovací setkání projektu "Life for Biodiversity," který je realizován v rámci programu Erasmus+ KA 220 pro mládež.

Tento projekt si klade za cíl nejen zvýšit znalosti a povědomí o problematice změny klimatu a udržitelnosti biodiverzity mezi mladými lidmi, ale také posílit jejich schopnosti a dovednosti při prosazování udržitelného rozvoje.

Setkání se zúčastnili zástupci z partnerských zemí, kteří společně diskutovali o aktuálních výzvách spojených se změnou klimatu a hledali efektivní způsoby, jak zapojit mládež do řešení těchto globálních problémů.

Hlavním cílem projektu "Life for Biodiversity" je tedy inspirovat a motivovat mladé lidi k aktivnímu zapojení do ochrany životního prostředí a podpory biodiverzity. Účastníci setkání se shodli na tom, že vzdělávání a osvěta jsou klíčovými faktory pro dosažení dlouhodobých změn a udržitelného rozvoje. Společnými silami plánují realizovat různé lokální i mezinárodní iniciativy, které přispějí k ochraně přírody a zlepšení kvality života v evropských komunitách.

Projekt je tedy nejen vzdělávací platformou, ale i místem pro sdílení zkušeností, nápadů a dobrých praxí mezi mladými lidmi z celé Evropy. Jeho úspěch bude záviset na aktivním zapojení všech účastníků a jejich schopnosti přenést získané znalosti a dovednosti do praxe ve svých domovských zemích.

   

Obrázky

2a