CZ PL EN

Přírodní ukázková zahrada

URSUS CENTRUM  nabízí návštěvníkům velkou zážitkovou zahradu plnou nevšedních interaktivních prvků. Návštěvníci se tak mohou zábavnou formou dozvědět mnoho užitečných informací a seznámit se s taji a  krásami Beskyd.

 

  

  

 

Vydejte se stezkou Zelený ráj

Stezka Zelený ráj skýtá nepřeberné množství aktivit. Vedle stezky Hbité veverky a hmatových chodníků, by jste rozhodně neměli minout stezku Alternativních zdrojů energie, kde uvidíte, jak jednotlivé druhy energií fungují v praxi. Na stezce se nachází například vodní mlýnek, solární panel, větrný mlýn či mechanické kolo.

Velká část zahrady se zabývá ptactvem typickými pro Beskydy, proto je její součástí téměř nepřehlédnutelná šestimetrová ptačí věž se siluetami ptáků. Za návštěvu rovněž stojí například proutěná chýše s ptačími hnízdy, sestava prvků pro cvičení rovnováhy - "rovnoVÁŽKA" nebo Geo-Bio.

Kdy vznikly Beskydy? Který pták dokáže běhat po hladině vody? Jak se jmenuje rostlina, kterou alchymisté ve středověku využívali při pokusech vytvořit bájný kámen mudrců? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky zodpoví tabule, které jsou rozmístěny po celé zahradě. Kromě množství zajímavých informací si návštěvník bude moci vyzkoušet své vědomosti prostřednictvím několika kvízů.

Pro venkovní vzdělávací programy, aktivity a kulturní události je v zahradě vybudována venkovní učebna, pódium a ohniště. Veškeré zahradní prvky a sestavy jsou vyrobeny z přírodních materiálů.

Každý si občas potřebuje odpočinout a nabrat sílu z přírody. Zahrada nabízí odpočinková a relaxační místa, kde si mohou děti i dospělí posedět a "nabrat dech".

V zážitkové zahradě URSUS CENTRA si zkrátka každý přijde na své. 

Proto neváhejte a vydejte se i Vy do místa plného dobrodružství a zážitků!