CZ PL EN

SPOLEG: Konference ERASMUS+ KA1

Dne 14. 6. 2022 se konala úvodní konference projektu Společně rozvíjíme region, kde žijeme /SPOLEG/ podpořeného z programu ERASMUS+, sekce vzdělávání dospělých, krátkodobé projekty pro mobilitu studujících a zaměstnanců v oblasti vzdělávání dospělých.

V úvodu konference byli účastníci obeznámeni s programem ERASMUS+ v jeho obecné rovině, jakož i možnostmi, které tento program skýtá v oblasti podpory celoživotního vzdělávání.

Další část konference byla věnována významu dopadu cílů, výstupů na rozvoj organizace žadatele, infinity-progress z.s., prostřednictvím zapojení vybraných účastníků na vzdělávacích kurzech, programech v zahraničí, a to Rakousko, Portugalsko-Azory, Island, Gaudaloupe, Španělsko, Irsko, Norsko, Malta.

S nadsázkou můžeme říci, že pro organizaci podpořená žádost znamená další z řady úspěchů, na které může být patřičně pyšná. 

Vybraní účastníci, kteří se nacházejí v různých fázích kariérního růstu - průvodci v expozicích, lektoři dalšího vzdělávání/vzdělávacích programů, projektoví koordinátoři/manažeři, jakož i dobrovolní pracovníci v pozicích průvodců, lektorů, technických pracovníků, budou na vzdělávacích programech v zahraničí posilovat své odborné dovednosti, obohacovat se o nové poznatky, inovativní formy práce a přístupy, posilovat svůj profesní a osobnostní rozvoj v následujících oblastech:

- interpretace hmotného a nehmotného kulturního a přírodního dědictví;

- přírodní vědy, ochrana životního prostředí, ekologie, farmaření, přírodní zahrady;    

- odborné jazykové vzdělávání  s důrazem na zvyšování komunikačních dovedností;

- pedagogika a didaktika /nové formy s využitím metod storytellingu;

- zdravý životní styl;

- mezigenerační a mezikulturní vzdělávání.

a tyto budou následně uplatňovat v systému znalostního managementu organizace ať už vytvářením nových vzdělávacích programů, aplikováním vybraných metod, poznatků do stávajících vzdělávacích programů, předáváním znalostí dalším účastníkům během prohlídek, terénních exkurzích, workshopech, seminářích, informováním prostřednictvím sociálních sítí, a mnohé další.

 

 

Obrázky

8030img_0113.jpg 576image.png