CZ PL EN

Vyhlášení soutěže Krása motýlích křídel

V letošním roce jsme připravili soutěž, která je určená pro ZŠ,ZŠS, SŠ, SOŠ, děti a mládež 6-15 let. 

Hlavním tématem soutěže je motýlí říše Beskyd. Jejich razantním úbytkem mizí nejen nenahraditelné skvosty naší přírody, ale zároveň i opylovatelé.  Mezi jedny z nejvzácnějších druhů motýlí říše Beskyd patří modrásek bahenní a modrásek černoskvrnný. Modrásci jsou nedílnou součástí naši přírody a vlivem špatného hospodaření ubývá jejich přirozené prostředí.

Soutěžící si zvolí jednoho z druhů motýlí říše Beskyd, jehož biotop (přirozené prostředí) včetně zajímavostí ze životního cyklu zvoleného druhu motýla ztvární jednou z uvedených forem – malba, kresba, koláž, komiks, 3D model nebo videospot.  

Veškeré podmínky spojené se soutěží naleznete v letáčku, ve kterém je také uveden QR kód odkazující na doporučené zdroje ke studiu o tajuplném životě daných motýlích druhů.

Uzavření soutěže je 23. 6. 2022 a vyhlášení vítězných děl proběhne dne 27. 6. 2022 v URSUS zážitkovém centru a IS CHKO Beskydy. 

Soutěž probíhá v rámci projektu Ze života hmyzu/ Life for Insects, reg.č. LIFE16 NAT/CZ/000731 ve spolupráci s partnery AOPK ČR, MŽP, BROZ, VIS Bílé Karpaty, ČSOP Bílé Karpaty a ČSOP Salamandr.

 

Obrázky

0001 0002 20720001.jpg 11200002.jpg