CZ PL EN

SPOLEG: Publikace Západ slunce na Azorách

Výsledkem společného úsilí všech účastníků vzdělávacího kurzu In Search of the Sunset: the Azores bylo vytvoření publikace stejnojmenného názvu v anglickém jazyce.

Výprava 4 účastníků organizace infinity-progress z.s. v rámci projektu Společně rozvíjíme region, kde žijeme /SPOLEG/ vytvořila krátký, leč poutavý příběh doplněný působivými ilustracemi autorky Lucie Haltofové o významu soli, která je cennější než všechno zlato na světě - Sůl nad zlato v Beskydech /Salt above Rubies in the Beskydy Mountains.

Tento příběh je příběhem významu soli v Beskydech.  Beskydy – pohoří v Západních Karpatech, které skýtá jedinečnou přírodu, horské louky s množstvím květeny a živočišstva, údolí protkané potůčky…. Co tomuto regionu ale chybí je moře s přirozeným výskytem soli. A právě sůl hraje v našem příběhu významnou roli.

Stáhněte si publikaci, kde se v její první části dozvíte mnohé zajímavosti a informace o Azorech, souostroví přináležející k Portugalsku. Mnohé z těchto informací a poznatků nikde jinde na internetu nenaleznete.

V další části se pak nacházejí příspěvky a příběhy účastníků daného vzdělávacího kurzu. Ten náš Salt above Rubies in the Beskydy Mountains uvádí tuto část jako první, str. 74, a seznamuje čtenáře s významem jedné z nejvzácnějších komodit pro lidstvo.  

Veškeré příspěvky, příběhy účastníků mají jedno společné - moře.  

 

Stačí jen kliknout na fotografii, a publikace se ti čtenáři po malé chvíli otevře.

 

 

Jana Karpecká

Obrázky

2376zaznam_cele_obrazovky_21.12.2022_81745.bmp.jpg 2396image.png